Projektovanje i izgradnja objekata

Izvodenje radova u građevinarstvu, izrada instalacije unutrasnja i spoljna

U prilici smo Vam predstaviti stambeni objekat u Ulici vojvode Radomira Putnika u Istočnom Sarajevu.
Potaknuti povjerenjem koje smo zadobili kod vjernih kupaca i korisnika naših usluga odlučili smo se investirati u izgradnju, ne samo stana nego i doma naših budući sugrađana.
U Ulici vojvode Radomira Putnika u Istočnom Sarajevu započeli smo izgradnju stambeno-poslovnog objekta. Lokaciju smo pažljivo birali te moramo napomenuti da se naš objekat gradi 400 m od osnovne škole, ali isto tako da su u blizini i sportski, tržni i administrativni centar naše opštine.
Stambeni objekat imat će prizemlje, pet spratova i jednu povučenu etažu, na kojoj je planirana gradnja terase sa koje će se otvarati pogled na grad. Gradićemo u dvije faze, dvije lamele. Trenutno je u izgradnji lamela 1, a pripremamo početak radova na izgradnji lamele 2.

3D PRIKAZ

Prizemlje lamele 1 čini 4 poslovna prostora i 4 garaže. Pored garaža na parceli postoji dovoljan broj parking mjesta tako da svaka stambena jedinica ima rezervisano jedno parking mjesto za motorno vozilo.

Poslovni prostori nadopunice stambeni objekat te ga obogatiti sadžajima koji doprinose kvalitetu stanovanja i života, a djelatnos koja će se se vršiti biće primjerena stanovanju.

U lameli 1 se nalazi 45 stanova, različitih površina. Zgrada je opremljena svim neophodnim instalacijama, a objekat ima sopstvenu kotlovnicu. Trudili smo se da izgradimo savremen objekat, te smo vodili računa posebno o uštedii ekonomičnoj potrošnji energije. Vanjske površine izolovane su kamenom vunom po sistemi ETICS fasada. Vanjska bravarija je visokog kvaliteta izrađena od PVC profila njemačkog proizvođača, a ostakljenje je vršeno troslojnim termoizolirajućim staklom. Vanjska stolarija je opremljena aluminijumskim roletnama.

Vodili smo računa da zajednički prostori budu funkcionalni, udobni i sigurni, te opremljeni kvalitetnim, prikladinim i udobnim materijalima. Ulaz u objekat je kontrolisan videonadzorom iz svakog stana. Vertikalna komunikacija moguća je luksuznim liftom, kao i stepeništem. Stepenište je obloženo kamenom, a zajedničke prostorije granitnim pločicama. Stepeništa su prostrana, udobna i dobro osvjetljena.

Svjesni smo da je opremanje stana prvenstveno stvar ličnog ukusa zbog čega smo se trudili da koristimo prirodne materijale koje se estetski lako mogu prilagoditi i najzahtjevnijim kupcima. Podna obloga unutrašnjih prostora stana je hrastov parket ili keramičke pločice u zavisnosti od namjene prostorija. Zidovi su obrađeni polidisperznom bojom ili keramičkim pločicama. Kupatila u svim stanovima biće opremljena instalacijama prilagođenim „turskom kupatilu“, a sanitarna oprema je visokokvalitetna domaćih i evropskih renomiranig proizvođača. Unutrašnja stolarija je drvena bijela, a sva unutrašnja vrata će biti sa nadsvjetlom. Vanjska vrata stana su sugurnosna, protivpožarna.
Obzirom na to da želimo da očuvamo vaše povjerenje u mogućnosti smo da po vašim željama opemimo stan, te vam omogućimo da aktivno učestvujete u izgradnji svog doma.

STANOVI OD I DO V SPRATA

Ukupno je na raspolaganju devet stanova raspoređenih na tri etaže. Stanovi su veličine 65,34 i 51,05 m2. Objekat je stambeno-poslovni – novogradnja, građen po sistemu energetske efikasnosti i najvišim standardima.
U prizemlju zgrade postoje poslovni prostori. U zavisnosti od želje kupca prostor može biti u rasponu od 22 m2 pa do 90 m2 ili kombinacija po dogovoru. Lokacija zgrade je u neposrednoj blizini Hiper Korta i tržnice.
Kontakt broj 053/333-450

 

 

 

 

 

 

Objekat Upravne zgrade Željeznica Bosne i Hercegovine nalazi se u Doboju u Ulici Srpskih sokolova bb. Prije predviđenog roka, nakon svega 10 mjeseci od potpisivanja ugovora o izvođenju radova između Evropske komisije i Izvođača radova preduzeća “EHTA-R” d.o.o.-Derventa, uspješno je završena izgradnja Upravne zgrade Regulatornog odbora Željeznica BiH u Doboju.


Izgradnja je u potpunosti finansirana sredstvima Evropske unije iz IPA fonda za BiH. Nadzor nad izgradnjom kompletnih radova vršila je sarajevska firma „HVAC DESIGN d.o.o.“. Prilikom gradnje primjenjivani su vrhunski građevinski materijali, elektrooprema, oprema za grijanje i hlađenje su od renomiranih proizvođača, tako da objekat spada u najvišu klasu energetski efikasnih zgrada.

Upravna zgrada se sastoji od podruma, prizemlja, 2 sprata i potkrovlja. U podrumu su smještene tehničke prostorije, ostave i arhiva. U prizemlju su smještene konferencijske sale, sanitarni blok, čajna kuhinja, portirnica, dok su na ostalim etažama nalaze kancelarije zaposlenih i sanitarni blokovi. Objektom dominira centralni hol sa stepeništem i liftom na svim etažama. U većini prostorija ugrađeni su uređaji za grijanje i hlađenje (parapetni ventilator – konvektori). Svaki ventilator-konvektor je opremljen termostatom preko kog se reguliše temperatura vazduha u prostoriji. Radijatori su ugrađeni u prostorije podruma i toaletima i opremljeni su ventilima sa termostatskom glavom. Za ventilaciju prostorija u podrumu ugrađena je enrgetski efikasna ventilaciona komora sa rekuperatorom toplote preko kog se vrši povrat dijela otpadne toplote.
Predviđeno je da snabdijevanje toplotom objekta bude iz gradskog toplifikacionog sistema Grada Doboja. Toplotna podstanica sa odgovarjućim razmjenjivačem toplote locirana je u mašinsku salu u podrumu objekta. Uređaj za hlađenje vode (čiler) ugrađen je na ravnom krovu objekta. Sva termotehnička oprema (ventlator – konvektori, radijatori, toplotna podstanica, čiler) je opremljena sistemima automatske regulacije tako da će se temperatura u prostorijama moći održavati u tačno određenim granicama (bez pregijavanja i pothlađivanja) što je, uz kvalitetnu termičku izolaciju, jedan od osnovih preduslova za malu potrošnju energije u zgradama.

 

U užem centru grada u Ulici braće Jugovića gradimo višeporodični stambeni objekat. U objektu je smješteno 10 stanova različite strukture. Spratnost objekta je S+P+2+M, a ukupna bruto površina je 1215.02 m².

 

 

 

Prednost lokacije je:

 • blizina osnovne škole i dječijeg vrtića,
 • blizina trgovačkih i uslužnih objekata,
 • blizina administrativnog, kulturnog centra,
 • blizina javnih gradskih površina…
 • kolska komunikacija do parcele odvija se jednosmjernom, pristupnom ulicom, koja lokalitetu obezbjeđuje izolovanost od aktivnog života gradskog centra
 • objekat gradimo na zasebnoj parceli koja osigurava intimnost porodičnog stanovanja,
 • dispozicija objekta je takva da su ostvarene vizure na rijeku Ukrinu i brežuljke Motajice.

Opremljenost objekta:

 • obezbjeđen je priključak na niskonaponsku elektro mrežu,
 • obezbjeđen je priključak na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu,
 • grijanje objekta predviđeno je elektrokotlovima svakog stana zasebno,
 • obezbjeđen je jedan parking prostor unutar parcele za svaku stambenu jedinicu,
 • vertikalna komunikacija u objektu je liftom,
 • obezbjeđen je video-nadzor ulaza u objekat iz svake stambene jedinice

 

Organizacija objekta:


SUTEREN:

U suterenu je organizovan ulaz u objekat, te stepenišni hol sa liftovskom vertikalom.

Iz stepenišnog hola se pristupa ostavama stanova. U suterenu je organizovano i pet garaža.


1 garaža P=18.71m²  
1a ostava        P=7.50 m²
2 garaža   P=18.06 m²
2a ostava P=7.62 m²
3 garaža  P=19.75 m²
4 garaža P=19.74 m²
5 garaža P=19.63 m²
6 ostava P=2.50 m²
7 ostava P=2.50 m²
8 ostava P=3.63 m²
9 ostava P=4.31 m²
10 ostava P=4.80 m²
11 ostava P=6.80 m²
12 ostava P=3.79 m²
13 ostava P=6.08 m²

 

PRIZEMLJE:

U priizemlju su organizovana dva stana. Stanovi su po strukturi troiposobni i četverosobni.

Površina troiposobnog stana je P=84.47 m²

Površina četverosobnogstana je: P=100.05 m²


STAN I:

Dnevni boravak P=15.91 m²
Trpezarija P=10.72 m²
Kuhinja P=5.48 m²
Soba P=15.04 m²
Polusoba P=7.66 m²
Soba P=12.01 m²
Kupatilo P=6.75 m²
WC P=2.09 m²
Hodnik P=4.38 m²
Polulođu P=4.43 m²
POVRŠINA STANA I: P=84.47 m²

 

 

STAN IIa:

Dnevni boravak
trpezarija
kuhinja P=22.23 m²
Soba P=9.59 m²
Kupatilo P=3.07 m²
Hodnik P=4.89 m²
Polulođu P=3.92 m²
POVRŠINA STANA IIa: P=43.68 m²

 

 

STAN IIb:

Dnevni boravak
trpezarija
kuhinja P=19.63 m²
Soba P=11.53 m²
Soba P=9,78 m²
Kupatilo
P=5,56 m2
Hodnik P=7.18 m²
 Polulođu  P=4.43 m²
POVRŠINA STANA IIb: P=58.15 m²

1 SPRAT:

Na prvom spratu su organizovana dva stana. Stanovi su po strukturi troiposobni i četverosobni. Orjentacija stanova je dvostrana.

Površina troiposobnog stana je P=84.47 m²

Površina četverosobnogstana je: P=100.05 m²

STAN III:

Dnevni boravak P=15.91 m²
Trpezarija P=10.72 m²
Kuhinja P=5.48 m²
Soba P=15.04 m²
Polusoba P=7.66 m²
Soba P=12.01 m²
Kupatilo P=6.75 m²
WC P=2.09 m²
Hodnik P=4.38 m²
Polulođu P=4.43 m²
POVRŠINA STANA III: P=84.47 m²

 

STAN IV:

Dnevna zona
P=39.65 m²
Hodnik P=7.15 m²
Degažman P=5.64 m²
Kupatilo P=5.14 m²
Soba P=11.06 m²
Soba P=12.39 m²
Soba P=11.10 m²
WC P=2.46 m²
Polulođu P=6.08 m²
Polulođu P=5.37 m²
POVRŠINA STANA IV: P=106.04 m²


2 SPRAT:

 

 

Na drugom spratu su organizovana tri stana. Po strukturi na drugom spratu su organizovani po jedan dvosoban, troiposoban i trosoban stan

Površina dvosobnog stana je P=52.78 m²

Površina dvoiposobnog stana je P=73.48 m²

Površina trosobnog stana je P=64.00 m²

STAN V:

Dnevni boravak P=15.91 m²

drugi sprat izmjena1

Trpezarija P=10.80 m²
Kuhinja P=5.75 m²
Polusoba P=7.60 m²
Soba P=12.01 m²
Kupatilo P=6.75 m²
WC P=2.38 m²
Hodnik P=7.85 m²
Polulođu P=4.43 m²
POVRŠINA STANA V: P=73.48 m²

STAN VI:

Dnevni boravak
Trpezarija i kuhinja P=25.15 m²
Soba P=14.53 m²
Kupatilo P=4.56 m²
Hodnik P=4.63 m²
Polulođu P=3.91 m²
POVRŠINA STANA VI: P=52.78 m²

STAN VII:

Dnevni boravak P=12.54 m²
Trpezarija i kuhinja P=12.17 m²
Soba P=11.25 m²
Soba P=9.69 m²
Kupatilo P=4.14 m²
Hodnik P=8.13 m²
Polulođu P=4.43 m²
POVRŠINA STANA VI: P=64.00 m²

MANSARDA:

Na etaži mansarde su organizovana tri stana. Po strukturi na etaži mansarde su organizovani po jedan dvosoban i dva dvoiposobna stana.

Površina dvosobnog stana je P=54.51 m²

Površina dvoiposobnog stana je P=58.90 m²

Površina dvoiposobnog stana je P=73.48 m²


STAN VIII:

Dnevna zona
P=33.57 m²
Hodnik P=7.91 m²
Kupatilo P=6.96 m²
Soba P=12.38 m²
Soba P=7.90 m²
WC P=2.46 m²
Polulođu P=6.08 m²
POVRŠINA STANA VIII: P=77.26 m²

 

 

STAN IX:

Dnevni boravak
Trpezarija i kuhinja P=25.15 m²
Soba P=14.53 m²
Kupatilo P=4.56 m²
Hodnik P=4.63 m²
Polulođu P=3.91 m²
POVRŠINA STANA VI: P=52.78 m²

STAN X:

Dnevna zona P=24.73 m²
Hodnik P=8.20 m²
Kupatilo P=4.12 m²
Soba P=11.16 m²
Soba P=9.69 m²
Polulođu P=6.08 m²
POVRŠINA STANA VI: P=63.98 m²

Ulaz u stambeni dio objekta je organizovan sa parcele objekta. Ulaz je pod video-nadzorom, sa vezom sa svakim stanom.

Vertikalna komunikacija ostvaruje se preko zajedničkog hola u kome je organizovan lift, te dvokrako stepenište.

Prilikom izgradnje zgrade Investitor se obavezuje da će izvesti sve grube građevinske radove, te u potpunosti završiti i opremiti zajedničke prostorije zgrade.

 • Stepenišni hol objekta, te hodnik koji vodi do ostava biće obrađen protukliznom keramikom, a gazišta i čela stepeništa biće obrađena kamenom oblogom. Na stepeništu je postavljena ograda. Hodnik i stepenišni hol Investitor će obojiti polidisperznom bojom.
 • Završna obrada polulođa je obaveza Investitora, kao i nabavka te postavljanje ograde.
 • Investitor će postaviti vanjsku bravariju, koja podrazumjeva postavku prozora i balkonskih vrata. Prozori i vrata su izrađeni od petokomornih PVC profila, ostakljeni termoizolirajućim staklom.
 • Investitor će nabaviti i postaviti vanjska sigurnosna vrata u stanove.
 • Garažna vrata su izrađena od PVC profila sa PVC panelima sa vertikalnim otvaranjem.
 • Vrata na ostavama su od čamovih profila, duplošperovana sa bravom.
 • Obrada unutar stambenih jedinica podrazumjeva malterisanje zidova i obradu špaleta oko postavljene bravarije;

-izradu estriha podova;

-izvođenje hidroinstalacija, samo vertikalni razvod o kupatila (vodovodne i kanalizacione cijevi , grubi razvod koji se postavlja pod malter;

-izvođenje razvoda elektroinstalacija bez postavljanja opreme i aparata;

-izvođenje cijevnog razvoda ispod estriha od mjesta gdje će biti postavljen kotao do mjesta predviđenog za postavljanje radijatora;

-bez postavljanja opreme i aparata.

Izvođač u ponuđenoj cijeni „roh-bau sistema“ ne izvodi radove vezane za nabavku, ugradnju i postavljanje sanitarija, opreme elektro i termoinstalacija, ne nabavlja i ne postavlja materijal za završnu obradu podova i zidova, te unutrašnju stolariju u stanovima.

Cijena stana je 1200 km/ m². Svaki stan u suterenu ima ostavu. Cijena ostave je 600km/, a garaža je 1000 km/ m².

TEHNIČKI OPIS

 

Investitor: “EHTA-R” d.o.o. – Derventa

Lokacija: Ul.Željeznička bb, k.č.461/1 i 461/2

Objekat: Privredno-industrijski objekat


1.PREDMET RADA I LOKACIJA

Predmet projekta je izgradnja privredno-industrijskog objekta u Ulici Željeznička bb u Derventi, na k.č.461/1 i 461/2, K.O.Derventa I


2. KONCEPCIJA I OBLIKOVANJE

 • Osnovni koncept

Objekat se sastoji od četiri cjeline koje su međusobno funkcionalno povezane, postojećeg objekta koji se rekonstruiše i dograđuje spratnosti P+2 i tri nova objekta spratnosti P+0. Parcela na kojoj je projektovan objekat je nepravilnog oblika.

 

3.RJEŠENJE FUNKCIJE OBJEKTA

 

 • Postojeći objekat p+2 koji se rekonstruiše i dograđuje

Postojeći stambeni objekat spratnosti P+1+Pk se rekonstruiše i dograđuje u poslovni objekat spratnosti P+2. U prizemlju će se nalaziti restoran sa kuhinjom, ostava i toalet. Predviđena je i dogradnja hodnika i stepeništa pored objekta koji će povezivati sve tri etaže, a isto tako i ostale dijelove novoprojektovanih objekata i u kom će se nalaziti centralni informativni pult poslovnog objekta. Na spratu će se nalaziti prijemna kancelarija, mini kuhinja, toalet, tri kancelarije i arhiva. U potkrovlju su projektovana tri poslovna apartmana od kojih svaki ima dnevni boravak, kuhinju i kupatilo.

 • Prodajno izložbeni objekat

Prodajno-izložbeni objekat je pozicioniran prema ulici ispred proizvodne hale i spratnosti je P+0. Povezan je sa centralnim holom i proizvodnom halom.

 • Proizvodna hala

Proizvodna hala je pravougaonog oblika dimenzija 65,0*23,45m’ i međusobno je povezana sa garderobama i sanitarnim blokom i prodajno-izložbenim objektom, spratnosti je P+0.

 • Kotlarnica, sanitarni blok, garderoba

Kotlarnica, sanitarni blok i garderoba sa tuševima se nalaze uz rekonstruisani objekat i proizvodnu halu sa kojima su direktno povezani, spratnosti su P+0, približnih dimenzija 7,25*11,75m’.

 

4. OSTVARENI KAPACITETI

Postojeći objekat P+2 koji se rekonstruiše i dograđuje
PRIZEMLJE 118,67 m2
1.SPRAT 112,34 m2
2.SPRAT 111,58 m2
Prodajno-izložbeni objekat
PRIZEMLJE

219,11 m2

Proizvodna hala
PRIZEMLJE 1441,60 m2
Kotlarnica,sanitarni blok,garderoba
PRIZEMLJE 79,00 m2

UKUPNO-neto površina:    2082,30 m2

UKUPNO-bruto površina:    2280,10 m2


5. KONSTRUKCIJA OBJEKTA, MATERIJALI

 • Postojeći objekat P+2 koji se rekonstruiše i dograđuje je projektovan kao klasični zidani sa međuspratnim konstrukcijama od punih ab ploča i horizontalnim i vertikalnim ab serklažima. Krov je klasičan drveni, jednovodan, pokriven krovnim limenim panelima. Završna obrada fasadnih zidova je demit fasada.
 • Prodajno-izložbeni objekat je projektovan sa nosivim čeličnim stubovima i krovnim rožnjačama sa završnom obradom od fasadnih i krovnih panela sa termoizolacijom.
 • Proizvodna hala je projekovana kao montažna prefabrikovana ab konstrukcija u dijelu temelja i nosivih stubova, dok će krovni nosači biti od lijepljenog lameliranog drveta. Krovni pokrivač su paneli, a fasadni zidovi su zidani od opekarskih blokova i potom malterisani.
 • Kotlarnica,sanitarni blok,garderoba su projektovani kao kombinovani od klasično zidanih zidova opekarskim blokovima sa horizontalnim i vertikalnim ab serklažima i čeličnim krovnim rožnjačama. Krovni pokrivač su paneli.


6.ZAVRŠNA OBRADA PROSTORIJA


Podovi prostorija su predviđeni od keramičkih podnih pločica, laminata i industrijskog poda u proizvodnoj hali.

Završna obrada unutrašnjih zidova je poludisperzivna boja, keramičke zidne pločice, fasadni paneli.

Završna obrada plafona je poludisperzivna boja, gips-kartonske ploče, krovni paneli.

Spoljašnja fasadna stolarija je od eloksiranih aluminijumskih profila zastakljenih termopan staklom. Unutrašnja vrata su drvena duplošperovana i plastificirani aluminijumska vrata.

 

7.INSTALACIJE

Objekat će biti opremljen sa svim potrebnim instalacijama:

 • vodovoda i kanalizacije,
 • jake i slabe struje,
 • termotehnike,
 • protivpožarne zaštite

TEHNIČKI OPIS

Investitor: “EHTA-R” d.o.o. Derventa

Lokacija: Ul.Hilandarska k.č.2716/572, K.O.Lukavica

Objekat: Kolektivni stambeno-poslovni objekat P+6

1. PREDMET RADA I LOKACIJA

Predmet projekta je izgradnja kolektivnog stambeno-poslovnog objekta u Ulici Hilandarska u Istočnom Novom Sarajevu, na k.č.2716/572, K.O.Lukavica

2.KONCEPCIJA I OBLIKOVANJE

 • Osnovni koncept

Objekat je predviđen kao kolektivni stambeno-poslovni, sa stanovima na tipskim etažama (1-6.sprat) i poslovnim prostorima u prizemlju. Parcela na kojoj je projektovan objekat je nepravilnog oblika

 

3.RJEŠENJE FUNKCIJE OBJEKTA

U prizemlju su smješteni ulaz u stambeni dio objekta, zajedničke horizontalne i vertikalne komunikacije, pasaž, poslovni prostori opšte namjene sa vlastitim sanitarnim čvorovima. Na tipskim etažama (1.sprat-6.sprat) se nalazi po osam stambenih jedinica, kao i horizontalne i vertikalne komunikacije. Sve etaže od prizemlja do 6.sprata su u vertikalnom smislu povezane liftom.

4.KONSTRUKCIJA OBJEKTA, MATERIJALI

Objekat je projektovan kao klasični zidani sa međuspratnim konstrukcijama od punih ab ploča i sa vertikalnim armirano-betonskim platnima, kao i sa horizontalnim i vertikalnim ab serklažama. Krov je klasičan drveni, jednovodan, pokriven krovnim limom. Završna obrada fasadnih zidova je demit fasada sa slojevima termoizolacije od stiropora.

5. ZAVRŠNA OBRADA PROSTORIJA

Podovi prostorija su predviđeni od keramičkih podnih pločica i parketa.

Završna obrada unutrašnjih zidova je poludisperzivna boja, keramičke zidne pločice, dok je završna obrada plafona poludisperzivna boja. Spoljašnja fasadna stolarija je od PVC aluminijumskih profila zastakljenih termopan staklom. Unutrašnja vrata su drvena duplošperovana i blindirana sigurnosna vrata na ulazima u stanove.

6.INSTALACIJE

Objekat će biti opremljen sa svim potrebnim instalacijama:

- vodovoda i kanalizacije,

- jake i slabe struje,

- termotehnike,

- protivpožarne zaštite

  7. ENERGETSKA EFIKASNOST

Sirovine za dobijanje energije, a samim tim i energija, imaju svoju cijenu. Spoznaja, da se cijena sirovina usljed prekomjernog i ubrzanog iskorištavanja prirodnih resursa neprestano povećava, a takvo povećava troškove života dovela nas je na razmišljanje da se priključimo svjetskim trendovima u građevinarstvu. Odlučili smo se da tržištu ponudimo objekat na kojem će biti primjenjeni osnovni principi energetske efikasnosti. Projektovali smo objekat koji će štediti energiju.

Pod pojmom energetske efikasnosti podrazumjeva se potrošnja što manje količine energije za dobijanje istog rada, odnosno ostvarivanje istih životnih uslova. Da bi se to postiglo prilikom planiranja objekta vodilo se računa da se za gradnju objekta koriste ekološki I energetski prihvatljivi materijali, pri tom bi naglasili slijedeće:

stambeni objekat u Hilandarskoj ulici biće termički izolovan kao zasebna cjelina.

Svi vanjski zidovi biće ternički izolovani ekspandiranim polistirenom dmin=12 cm, m=17kg/m³, male toplinske provodljivosti;

tavanski prostor će biti izolovan kamenom vunom d=12 cm.

vanjska bravarija biće izvedena od PVC profila, a ostakljena višeslojnim termoizolirajućim flot staklom čija će koeficijent prolaska toplote biti 0,60-1,80W/m²K, te zaštićeni alumminijumskim roletnama.

Stambene jedinice će takođe međusobno biti odvojene za to propisanim pregradama koje će obostrano biti malterisane termo-malterom.

Stambena jedinica će od nestambenog prostora biti odvojena adekvatnom predradom obloženom stirodurom ili termomalterom.

Grijna tijela će biti opremljena ventilima sa termoglavama.

Zajedničke prostorije objekta biće opremljene rasvjetom sa senzorima pokreta.

Ovakvim načinom gradnje energija bi se maksimalno iskoristila, te bi ostvarili uštedu energije I do 40%. Štednja podrazumijeva određena odricanja, dok učinkovita uporaba energije nikada ne narušava uslove rada i življenja. Nekontrolisano hlađenje u zimskom period je u znatnoj mjeri smanjeno, a pregrijavanje prostora ljeti gotovo nije moguće, obzirom da temperatura unutrašnjih prostorija ne može biti veća od 24 ºC

 

PRVA FAZA

 

Dobrodošli na prezentaciju našeg sajta www.Ehta-R.net

Preduzeće EHTA-R d.o.o. Derventa osnovano je prije dvadeset godina. Preduzeće svoju djelatnost započinje: prometom roba za izradu svih vrsta instalacija. Tokom svog razvojnog puta, preduzeće grana djelatnosti, tako da se pored osnovne aktivnosti EHTA-R danas bavi Inženjeringom i Projektovanjem, izvođenjem radova u građevinarstvu, izradom instalacija te unutrašnjom i spoljnom trgovinom na veliko i malo.


Vaš EHTA-R